Ako imaš mladež na nekom od ovih 12 mjesta smiješi ti se veliko bogatstvo

Radiosarajevo.ba
Ako imaš mladež na nekom od ovih 12 mjesta smiješi ti se veliko bogatstvo
Foto: Instagram / Cindy Crawford

Polazeći od načela drevnih kultura koje proučavaju razne segmente života pa samim time i madeže na tijelu, teško je zaobići hinduizam.

Naime, hinduisti vjeruju kako madež na određenom dijelu tijela označava neko stanje ili još bolje, blagostanje u budućnosti. Veličina, oblik i boja madeža također imaju utjecaj na drevno iščitavanje njegova značenja, a zanimljivo je i vedsko tumačenje.

Prema Vedima, ovo je 12 mjesta na kojima je dobro imati madež jer on predstavlja bogatstvo, posjedovanje veće količine novaca kao i mogućnost čestih prekookeanskih putovanja.

1. Madež na desnom obrazu

Osoba koja ima madež na obrazu će vrlo brzo nakon vlastitog vjenčanja steći veliko bogatstvo.

2. Madež iznad usana

Madež koji je proslavio Cindy Crawford je madež koji odlikuje uporne i tvrdoglave ljude koji lakše od drugih dolaze do cilja, pa samim time se i brže bogate od drugih ljudi.

3. Madež kod nosa

Ako je madež na nosu i odmah pored njega, velika je vjerovatnost da će vlasnik tog ponosa biti imućna osoba. Osobe s madežom na nosu doživjet će uspjeh, zdravlje i poslovno uspjeh u životu.

4. Madež na peti

Madeži na ovom mjestu nisu česti, ali osobe koje ih imaju sklone su čestim putovanjima. Češće u blizini svog rodnog grada, ali putovanja su putovanja, zar ne? Naravno, niti putovanja preko okeana nisu baš toliko rijetkost za ovu osobu...

5. Madež na struku

Ovaj vrlo profinjeni madež imaju doista posebne osobe. Iako vlasnici madeža na struku se većinu života osjećaju nezadovoljnima i nemirnima jer uvijek teže nečem višem, te iste osobe će često biti i vrlo uspješne i puno toga postići.

6. Madež između očiju

Takozvano "treće oko" obilježava bogatstvo i zadovoljstvo životom većinu vremena. I ono najvažnije, vlasnici madeža između i iznad očiju će se naputovati u životu.

7. Madež na desnom dlanu

Ako si i ti jedna od onih koji imaju madež na desnoj ruci, tj. na dlanu, okusit ćeš bogatstvo u životu. Ipak, važno je i gdje se taj madež nalazi. Ako se nalazi na gornjoj polovici dlana do bogatstva ćeš doći lako, a ako se dlan smjestio na donji dio dlana, morat ćeš se ipak malo pomučiti, ali bit će uspješno, piše miss7.hr

8. Madež na bradi

Unatoč činjenici da su osobe koje imaju madež na bradi nesklone druženju s velikim brojem ljudi i socijalizaciji općenito, one će biti itekako sretne i imati izbalansiran život.

9. Madež kod pupka

Ove osobe su pravi srećkovići, jer će na lakši način ići kroz život i dolaziti do važnih stvari. No, i vlasnici ovog madeža su vrlo racionalni u trošenju. Osim po pitanju hrane, tu su pravi hedonisti. 10. Madež na desnoj strani prsa - osobe koje na ovom mjestu imaju madež uživat će miran život s puno blagodati.

11. Madež kod uha ili desnoj strani lica

Bilo da se madež nalazio tik do uha ili na rubovima obraza, vlasnici takvih madeža će imati ispunjen i bogat život. Naravno, uvjet je da se madež ili madeži nalaze na desnoj strani lica...

12. Madež na malom prstu

Nije bitno nalazi li se madež na malom prstu desne ili lijeve ruke, vlasnici ovih madeža će jednostavno uživati u životu i možda proputovati i cijeli svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije