Airbnb smještaj: Pronašli kameru skrivenu u satu, bila okrenuta prema krevetu

Radiosarajevo.ba
Airbnb smještaj: Pronašli kameru skrivenu u satu, bila okrenuta prema krevetu
Foto: Daily Record / Britanski par je tokom odmora u Torontu pronašao špijunsku kameru u Airbnb stanu u kojem su odsjeli

Britanski par je tokom odmora u Torontu pronašao špijunsku kameru u Airbnb stanu u kojem su odsjeli. Dougie Hamilton iz Glasgowa (34) kaže kako je pronašao uređaj u digitalnom satu u Torontu nakon što je dan proveo izvan stana s djevojkom, piše Daily Record. Rekao je i da je kamera bila okrenuta prema krevetu.

Kaže da je kamera bila "spojena žicom kao punjač za mobitel" i boji se da ih je netko snimio. Hamilton je rekao i kako su u stanu proveli samo 20 minuta te da je on 10 minuta buljio u sat jer mu je izgledao jezivo i sumnjivo.

"Osjećao sam se čudno i pri samoj pomisli na to... No nešto mi nije davalo mira… Izvukao sam punjač i vidio bateriju od litija sa stražnje strane. Kad sam pogledao malo bolje prednju stranu sata, primijetio sam da se unutra nalazi kamera", rekao je.

Svoje iskustvo podijelio i na Facebooku.

"Nismo znali da li nas je vlasnik gledao, ali jednostavno osjećaj je bio jeziv i nismo htjeli ostati", dodao je.

Policija iz Toronta potvrdila je da istražuje slučaj, a Dougie kaže kako se istim bavi i Airbnb. Izjavio je da su mu obećali vratiti novac te da će otkazati rezervacije za taj stan.

"Probleme s privatnošću uzimamo jako ozbiljno i imamo nultu stopu tolerancije za takvo ponašanje", rekao je glasnogovornik Airbnba te dodao: "Uklonili smo tog stanodavca s platforme dok istražujemo slučaj i pružamo punu podršku gostu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije