28-godišnji transrodni muškarac rodio svoje prvo dijete

Radiosarajevo.ba
28-godišnji transrodni muškarac rodio svoje prvo dijete
FOTO: Facebook / Wyley Simpson i Stephan Gaeth uživaju u očinstvu

Wyley Simpson iz Texasa ostao je u šoku kada je doznao da je trudan.

Ne samo da je u tom trenutku bio u tranzicijskom procesu da postane muškarac, već se nije ni osjećao spremno da postane roditelj zajedno sa svojim zaručnikom Stephanom Gaethom.

Međutim, bez obzira na sve to, bio je odlučan u nakani da rodi.

Kako i sam kaže, svakodnevno se borio sa zlim jezicima i raznim osudama. Ali, bez obzira na sve to, u septembru je prošle godine Wyley rodio sina Rowana carskim rezom, nakon čega je rekao da su se svi pretrpljeni zli komentari isplatili.

„Ne viđa se svaki dan trudni muškarac kako hoda ulicom i zbog toga su me osuđivali. Govorili bi mi 'nikada nećeš postati muškarac' ili 'muškarci ne nose djecu', a većina njih me zvala 'ono'“, ispričao je Wyley.

Dodao je da je bio strašno nervozan zbog svega toga i da je jako brinuo da sa djetetom bude sve u redu.

„Ali, osim nepristojnih komentara, trudnoća mi je donijela toliko toga na emocionalnoj razini. Od svoje 21. godine prolazim tranzicijski proces da postanem muškarac, a trudnički trbuh bio je nešto ženstveno što mi je stvorilo totalnu zbrku u glavi. Ipak, sve je to vrijedilo, ništa ne bih mijenjao. Sretan sam jer sam postao otac. Stephan i ja uživamo u očinstvu“, rekao je novopečeni otac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije