14-godišnja manekenka se srušila i umrla od iscrpljenosti tokom revije

Radiosarajevo.ba
14-godišnja manekenka se srušila i umrla od iscrpljenosti tokom revije
Mlada ruska manekenka Vlada Dzyuba preminula je od posljedica iscrpljenosti nakon što je tri sedmice provela radeći u Kini, radeći na modnoj reviji.

Nesretna tinejdžerica oboljela je od hroničnog meningitisa i srušila se prije nego što je izašla na pistu tokom modne revije u Šangaju. Show je trajao 12 sati. Nakon što je kolabirala, tinejdžerica je pala u komu te preminula dva dana kasnije.

The Siberian Times piše da se manekenka bojala ranije tražiti medicinsku pomoć jer je bila vezana "robovlasničkim" ugovorom, iako je trebala raditi po ugovoru koji propisuje rad od maksimalno tri sata sedmično.

"Zvala me i govorila: 'Mama, tako sam umorna. Tako jako želim spavati'. To je sigurno bio početak bolesti, a nakon toga joj je temperatura skočila. Nisam mogla spavati od brige, stalno sam je zvala i molila da ode u bolnicu", izjavila je njezina majka Oksana koja je pokušavala dobiti vizu da može doći do kćeri, no nije uspjela.

Elvira Zaitseva, vlasnica modne agencije Perm koja je organizirala Vladin put u Kinu je rekla da "niko nije očekivao da će doći do takvih posljedica". 

Ruske vlasti pokreću istragu ovog slučaja te traže detalje o uvjetima kojima je Vlada bila izložena u Kini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije