Pravila kojih će se morati pridržavati Meghan Markle

Radiosarajevo.ba
Pravila kojih će se morati pridržavati Meghan Markle
Twitter / Meghan Markle i princ Harry
Iako neke djevojčice od malena maštaju da su princeze, stvarni život princeza i nije tako jednostavan i bajkovit kao što se čini.

Buduća princeza Meghan Markle uskoro će doživjeti veliku promjenu u životu, jer će morati poštovati pravila kraljevske porodice, piše Bright Side.

1. Potpisivanje autograma

Supruga princa Williama Kate Middleton smije se fotografirati i rukovati s fanovima, no ne i potpisivati autograme. Prema kraljevskim pravilima može se potpisivati samo na službenim dokumentima. Razlog tome je strah kraljice Elizabete da bi neko mogao krivotvoriti njihove potpise i koristiti ih protiv porodice.

2. Rad u uredu

Prije svog braka Kate je radila za svoje roditelje uredski posao u kompaniji koja se bavila organiziranjem događaja i dostavljanjem namirnica. Njen posao sad je posjećivanje dobrotvornih večera, škola i bolnica. Vjeruje se kako vojvotkinja ne voli takve događaje te ih izbjegava. Iz tog razloga neki su je prozvali lijenom, odnosno "Lazy Kate", s obzirom na to da ona od svih članova porodice najčešće propušta takve događaje. 

3. Jesti dagnje i kamenice

Zabrana je povezana s činjenicom da neke školjke mogu postati otrovne kad se pogrešno skladište. Stoga, članovima kraljevske porodice zabranjeno je riskirati zdravlje. 

4. Svijetla manikura

Prema dress codeu, vojvotkinja može koristiti samo prozirne lakove, bez ikakvih oblika i šarenila po noktima.

5. Profil na društvenim mrežama

Postoji stroga zabrana korištenja društvenih mreža u kraljevskoj porodici. Pravilo se aplicira jer osobne informacije mogu postati javne. Postoje službene stranice kraljevske porodice na Twitteru i Instagramu, no strogo ih kontroliraju profesionalci koji oprezno prebiru fotografije i pišu tekst.

6. Poljubac u javnosti

Kraljica smatra neprimjerenim izražavanje emocija u javnosti i insistira da se toga drže članovi porodice. Zbog ovog pravila, postojale su glasine o nesuglasicama između Williama i Kate.

7. Solo kupovina

Vojvotkinji je dozvoljeno kupovati u supermarketima i trgovačkim centrima samo uz pratnju osiguranja.

8. Nošenje krzna

Prije braka Kate je obožavala krzno i o tome postoji mnogo dokaza na internetu. No otkad se udala, krzno joj je dozvoljeno nositi tek u iznimnim situacijama i to samo ako je životinja preminula od prirodnih uzroka.

9. Glasanje

Vojvotkinja Kate, kao i ostali članovi porodice, ne smije glasati ili se kandidirati za parlament. Članovi kraljevske porodice obvezuju se zadržati neutralnost i ne kvariti svoj ugled kroz politiku.

10. Modno eksperimentiranje

Kate je nekad njegovala mladenački stil prepun svijetlih i šarenih boja, no sad mora nositi skromnu i elegantnu odjeću. Za njen stil pažljivo se brinu stilisti.

11. Igranje Monopolyja

Prema kraljevskom protokolu, zabranjeno je igrati Monopoly jer je "zloban i besmislen".

12. Sjedenje na krivoj stolici

Svi članovi kraljevske porodice moraju se držati protokola i sjediti samo na pozicijama predviđenima za njih. Također, kad kraljica završi sa svojim obrokom, i svi ostali moraju prestati jesti. 

13. Posjete salonima ljepote

Princeza bi uvijek trebala izgledati elegantno i imati savršenu frizuru. Zbog toga bi kozmetičke salone trebala posjećivati barem tri puta sedmično. Naravno, njeno uljepšavanje događa se u tajnosti i daleko od očiju javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije