Zuckerberg obećao: U 2018. godini popravit ćemo Facebook

Radiosarajevo.ba
Zuckerberg obećao: U 2018. godini popravit ćemo Facebook
Usred sve većeg broja kritika veznih uz Facebookov negativni utjecaj na društvo, predsjednik kompanije, Mark Zuckerberg, je najavio da je njegov izazov za 2018. "usredotočiti se na ispravljanje svih tih važnih problema".

Zuckerbergova novogodišnja odluka koju odlučno slijedi već nekoliko godina samo je potvrda koliko je užasna 2017. godina bila za Facebook i njegove korisnike.

"Pred Facebookom je jako puno posla - radilo se o zaštiti zajednice od zlostavljanja i mržnje, obrane od uplitanja stranih država ili osiguravanja da vrijeme provedeno uz Facebook bude kvalitetno" Zuckerberg je napisao u objavi.

"Nećemo moći zaustaviti sve greške i zlorabljenja sistema, no činjenica je da u ovom trenu radimo previše štete pri provođenju naših pravila kao i pri spriječavanju zloupotrebe dostupnih alata."

Početkom 2017., podsjećamo, šef Facebooka odlučio je napraviti turneju po SAD-u u nadi da će upoznati 'obične' Amerikance u svih pedeset država.

Dok je Zuckerberg upoznavao naciju, sve veći broj kritičara obrušavao se na Facebook optužujući društvenu mrežu za velik broja problema s kojima se Amerika danas suočava.

Tokom prošle godine smo na nekoliko navrata svjedočili pokušajima suzbijanja naglog porasta dezinformacija, uključujući i onih koji su ruskim agentima omogućili da utječu na predsjedničke izbore.

Konačno, kompanija je otvoreno priznala da njezin proizvod može negativno utjecati na korisnikovo mentalno zdravlje.

Kako Zuckerberg planira s ovime izaći na kraj, saznat ćemo za nešto manje od dvanaest mjeseci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije