Zovu vas nepoznati brojevi? Evo šta trebate uraditi

Radiosarajevo.ba
Zovu vas nepoznati brojevi? Evo šta trebate uraditi
Foto: Pixabay / Ilustracija

Jedna Splićanka javila se lokalnim portalima i ispričala kako posljednja tri dana nema mira zbog nepoznatih poziva na mobitel sa svih strana svijeta.

"Sve je počelo 24. rujna oko 22 sata. Zaredali su mi se pozivi pretežno iz Latvije. Danas ih je bilo najviše iz Grčke i Alžira. Maloprije sam imala pozive iz Austrije i Maldiva. U početku je bio poziv iz Alžira na WhatsApp, a svi kasniji pozivi bili su 'obični'. Prvi put sam se javila jer sam mislila da me zove rodbina, no nakon minute pokušaja uspostave komunikacije, prekinula sam poziv", ispričala je.

"Zaista od ovih poziva s raznih stranih brojeva ne mogu normalno funkcionirati jer mislim da je nešto bitno te me dekoncentrira u obavljanju vlastitih obveza. Nadam se da nisam sebe financijski oštetila javljanjem na te brojeve", govori zabrinuta čitateljica iz Splita dodajući da je o svemu izvijestila korisničku službu svog teleoperatera, a da slučaj misli prijaviti i policiji.

Savjeti stručnjaka

Dobar poznavatelj telekomunikacijskih prilika dao je savjet za građane koji se nađu u ovakvim i sličnim slučajevima.

"Ljudi često vide propušten broj iz inozemstva pa uzvrate poziv. To je problem, a ne kada se jave nekom stranom broju. Minuta takvog poziva može se platiti i stotinjak kuna, ako ste loše sreće. Sve pod uvjetom da se ne radi o 'normalnom', nego zlonamjernom pozivu. Što se tiče WhatsAppa, ne pada mi na pamet kako bi vas tu neko mogao financijski oštetiti pozivom, no svakako vam može smetati poziv s nepoznatog broja. Tu je rješenje jednostavno: jednostavno blokirajte takav broj i taj vas kontakt više neće moći uznemiravati", kaže telekomunikacijski stručnjak za Dalmaciju Danas.

Savjetuje se i da se u ovakvim slučajevima obavezno kontaktira telekomunikacijski operater.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije