Više prostora na Twitteru za Mundijal, zemljotrese, izbore...

Radiosarajevo.ba
Više prostora na Twitteru za Mundijal, zemljotrese, izbore...

Kompanija Twitter saopćila je danas da mijenja svoj servis kako bi dala više prostora značajnim događajima kao što su Svjetsko prvenstvo, zemljotresi, kraljevska vjenčanja i izbori – u pokušaju da korisnicima ove društvene mreže olakša pronalaženje interesantnih tvitova.

Kompanija sa sjedištem u San Franciscu najavljuje da će početi da obavještava korisnike aplikacije o događajima koji bi mogli da ih interesuju i da će takve događaje promovirati u posebnom dijelu stranice za pretraživanje na mreži, prenosi Reuters.

Takva obaveštenja će se pojaviti u vrhu objava, a korisnici će prvo njih vidjeti kada otvore aplikaciju na svom pametnom telefonu, rekla je potpredsjednica Twittera za proizvodnju Keith Coleman.

"Želimo da Twitter  bude ptičica na vašem ramenu koja vam govori ono što treba da znate kada treba da to znate“, istakla je Colemanova na brifingu za novinare.

Kada kliknu na takvo obavještenje, korisnicima će biti ponuđeni tvitovi, fotografije i video-snimci na tu temu, objašnjava britanska agencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije