Viber objavio nove ekstenzije za dopisivanje

Radiosarajevo.ba
Viber objavio nove ekstenzije za dopisivanje
Mobilni operativni sistemi nisu tako brzi kada su u pitanju multitasking operacije, a nedostatak miša/tastature znači da je potrebno mnogo više input akcija od strane korisnika.

Zbog ovoga je postalo od izuzetnog značaja da aplikacije omoguće korisnicima funkcije koje ne zahtijevaju prebacivanje između aplikacija na mobilnim uređajima.

Ovo je i Viber imao na umu, kada je prvobitno objavio Chat Extensions funkciju. Kompanija se sada vratila sa novim chat ekstenzijama koje će omogućiti korisnicima da u okviru aplikacije urade što je više moguće radnji i akcija, a da je ne napuštaju.

Prema navodima Vibera: "Sada, sa našom novom i poboljšanom Chat Extensions funkcijom možete da šaljete YouTube video prijateljima, bukirate hotel, slušate muziku preko Spotify i drugo".

Viber sugeriše da su YouTube video klipovi jedna od najpopularnijih formi dijeljenja linkova među Viber korisnicima širom svijeta, te da sa dodatkom YouTube ekstenzije korisnici više neće morati da napuštaju Viber aplikaciju kako bi gledali video.

Korisnici sada mogu da pretražuju i dijele YouTube video u okviru same Viber aplikacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije