Velika promjena: Milijarde korisnika dobivaju novi Messenger

Radiosarajevo.ba
Velika promjena: Milijarde korisnika dobivaju novi Messenger
Korisnici Facebooka već su navikli na svakodnevne promjene kojima se nastoji poboljšati korisničko iskustvo, a ovih dana njihovi inženjeri su predstavili veliku promjenu u aplikaciji Messenger.

Naime, od sada će se Messenger fokusirati na svoju osnovnu svrhu, a to je pisanje i slanje poruka, nakon što su u prethodnom periodu u njega dodavali sve više svojstava, od igara do videopriča, prenosi The Verge.

To je dodatno skretalo pažnju korisnika, zbog čega su iz Facebooka odlučili pojednostaviti grafički interface aplikacije.

Novi početni ekran Messengera dizajniran je s ciljem da korisnicima bude početna tačka za komuniciranje sa svim bitnim ljudima i poslovima koje prate. Naravno, tu će biti i sve ranije opcije, od grupa do Messenger Daya, odnosno, privremenog dnevnog videa korisnika.

Također, iz Facebooka je najavljeno da će uskoro dodati i novu opciju Discover, koja će korisnicima sugerirati koje bi ih stranice i prijatelji mogli zanimati.

Najavljeno je kako će nova nadogradnja postati dostupna za iOS i Android uređaje tokom ove sedmice na svim tržištima diljem svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije