Uskoro: Photoshop i na iPadu

Radiosarajevo.ba
Uskoro: Photoshop i na iPadu
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Ako ste kojim slučajem ljubitelj Photoshopa i Appleovih mobilnih uređaja, posebno tableta onda će vas ova vijest obradovati. Iduće godine na iPad stiže puna inačica Photoshopa saznaje Bloomberg koji je objavio intervju sa Scottom Belskyjem (CPO of Creative Cloud).

U intervjuu Belsky je naveo kako je dosta korisnika iz svijeta medija i zabave tražilo od njih da im se omogući obrada sadržaja i na tabletima, dok se nalaze u pokretu, a ne samo na desktop računarima. Naime, u zadnje vrijeme navedeni korisnici se za rad sve više oslanjaju na tablete, a manje na desktop računare, piše Bug.hr.

Belsky je, također, izjavio kako mu je težnja donijeti Photoshop na iPad čim prije, da će im trebati još malo vremena budući da nije jednostavno donijeti softver poput Photoshopa na moderne uređaje poput iPada.

No, kako stvari trenutno stoje Photoshop za iPad nije daleko. Prema trenutnim informacijama Adobe će Photoshop za iPad predstaviti tokom ovogodišnje MAX konferencije, koja se tradicionalno održava u oktobar. Finalna inačicu korisnici bi trebali dobiti tokom 2019. godine. Za sada nije poznato kakav će biti potrebno imati iPad, ali vjeruje se da će bilo koji Pro model biti dovoljan za ugodan rad s aplikacijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije