Ukrala iPhone djevojci pa joj porukom zatražila lozinku

Radiosarajevo.ba
Ukrala iPhone djevojci pa joj porukom zatražila lozinku
Foto: Daily Mail / Beth Freestone
Studentica kojoj je ukraden telefon dobila je nekoliko mjeseci kasnije poruku od žene koja je tvrdila da ga je našla i koja je tražila lozinku da ga može koristiti.

Studentica psihologije Beth Freestone bila je shrvana nakon što joj je iPhone ukraden tokom noćnog izlaska u Manchesteru, piše Daily Mail.

Nekoliko mjeseci kasnije, 18-godišnjakinju je šokirala poruka na Facebooku od žene koja je tvrdila da je našla njen iPhone te tražila lozinku za Cloud kako bi ga mogla sama koristiti.

lozinka_iphone.jpg - undefined

"Pozdrav, nadam se da ti ne smeta što te ovo tražim ali dobila sam ovaj telefon, a mislim da si ga ti izgubila, a ja ga samo koristim 2 sedmice dok se moj popravlja, ali ga ne mogu koristiti bez lozinke za iCloud je li moguće dobiti ju tako da te mogu odjaviti i prebaciti se na svoj račun. Unaprijed hvala, xx”, pisalo je u poruci.

Da bi sve bilo još gore, Beth je poslala ženi 5 funti nakon što se ova složila da joj pošalje iPhone natrag, ali je umjesto toga uzela novac i blokirala djevojku da ju ova više ne može kontaktirati.

"Blokirala me je na Facebooku a zatim je isključila svoj broj tako da ju više nisam mogla kontaktirati. I moji su joj prijatelji poslali nekoliko SMS poruka kada je prestala meni odgovarati ali mi i dalje nije htjela poslati iPhone a postala je i pomalo agresivna."

lozinka_iphone4.jpg - undefined

Beth nije imala aplikaciju za praćenje da pronađe svoj telefon i nije prijavila incident policiji. Zbog toga je odlučila otkriti ženu na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije