Ugašen nekada najveći svjetski sajam IT tehnologija

Radiosarajevo.ba
Ugašen nekada najveći svjetski sajam IT tehnologija
Foto: EPA-EFE / CEBIT sajam u Hannoveru
Nekada najveći svjetski sajam informacionih i komunikacionih tehnologija se, nakon 33 izdanja, više neće održavati u Hannoveru.

Uprkos novom konceptu sajma iz 2018, koji podrazumjeva kombinaciju poslovnog sajma, festivala i konferencije, nije zaustavljen trend smanjenja broja posjetilaca, što je posljedično smanjilo interesovanje izlagača.

Zbog slabe prodaje izložbenog prostora organizator Deutsche Messe AG odlučio je da se CEBIT 2019 otkaže.

"Teme CEBIT-a vezane za digitalizaciju industrije bit će uključene u sajam industrijskih tehnologija HANNOVER MESSE, događaj iz kojeg je CeBIT i nastao 1986. godine. Rukovodstvo Sajma će se usmjeriti ka utvrđivanju potreba digitalnog tržišta, kako bi odlučili koje sa CEBIT-a će biti uključene u nove sajmove", prenosi portal Mondo.

Deutsche Messe AG će nastaviti da koristi CEBIT brend za događaje, koje organizuje izvan Njemačke. Premijerni CEBIT Rusija će biti održan u Moskvi, u tehnološkom parku Skolkovo, od 19. do 21. marta 2019.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije