Uber u saradnji s NASA-om razvija leteće taksije: Testiranje već 2020. godine

Fena
Uber u saradnji s NASA-om razvija leteće taksije: Testiranje već 2020. godine
Uber u suradnji s NASA-om sudjeluje u zajedničkom podhvatu javnog i privatnog sektora u razvijanju softwarea koji će ta firma koristiti kako bi upravljala "letećim taksi" rutama koje bi mogle funkcionirati kao usluge koje taj servis već pruža na tlu.

Uber je u srijedu rekao da je riječ o prvom službenom ugovoru kojeg je NASA potpisala, a koji pokriva niske letove, a ne one izvan atmosfere.

NASA takve ugovore koristi kako bi razvijala rakete od kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća.

Šef Ubera za razvoj proizvoda Jeff Holden rekao je da će Uber 2020. u Los Angelesu početi testirati leteće taksije za četiri osobe koji će se kretati brzinom od oko 322 kilometara na sat, što će biti drugo testno tržište nakon Dallasa i obližnjeg grada Fort Wortha.

Uber diljem svijeta vodi bitke oko zakona i regulacija otkad je početkom ovog desetljeća krenuo sa svojom taxi aplikacijom, što uključuje i London gdje se žali protiv odluke o oduzimanju dozvole iz sigurnosnih razloga.

Holden je najnovije planove Ubera oko letećih taxija predstavio na Web Summitu, internetskoj konferenciji u Lisabonu na kojoj je naglasio da rade na dobivanju odobrenja od zrakoplovnih regulatora prije no što pokrenu takve usluge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije