Twitter preporučuje korisnicima da promijene lozinke

Radiosarajevo.ba
Twitter preporučuje korisnicima da promijene lozinke

Kompanija Twitter Inc. je saopćila da je nedavno otkrila bug koji je čuvao lozinke i logove u nezaštićenoj formi. Kvar je doveo do toga da su neke od njih bile sačuvane kao običan tekst u internom kompjuterskom sistemu kompanije, navodi AP.

Iz kompanije su saopćili da interna istraga nije pronašla nikakve nagovještaje da je bilo zloupotreba lozinki, ali je svojim korisnicima, kojih ima oko 330 miliona, ipak preporučila da ih promijene.

Iz kompanije preporučuju korisnicima da promijene lozinku i ukoliko su je koristili za bilo kakve druge servise. Kompanija iz San Francisca navodi da bug dovodi do toga da lozinka bude vidljiva pre nego što nastupi "maskiranje", odnosno pretvaranje njih u nasumičan skup brojeva i slova. Iz kompanije su naveli da su oni otkrili bug i da su riješili problem.

Širom svijeta se istražuje način na koji kompanije koje posjeduju društvene mreže čuvaju podatke korisnika, posebno nakon niza sigurnosnih incidenata koji su se dogodili u kompanijama poput Equifaxa, Facebooka i Ubera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije