Tri mjeseca električnih romobila: 74 udesa, 59 povrijeđenih, 65 pijanih vozača

Anadolija
Tri mjeseca električnih romobila: 74 udesa, 59 povrijeđenih, 65 pijanih vozača
Foto: Huk-Coburg / Ilustracija

Berlinska policija saopštila je da su za tri mjeseca od kada je u glavnom njemačkom gradu dozvoljeno korišćenje električnih romobila zabilježene 74 nesreće, 65 slučajeva vožnje pod uticajem alkohola i 233 saobraćajna prekršaja.

Iz policije su u utorak pojasnili da su provjerama vozača e-romobila na licu mjesta u večernjim satima utvrdili da su "često u pijanom stanju", te da se prema njima postupa isto kao i sa pijanim vozačima automobila.

Dodaje se da je u nesrećama bilo 16 težih i 43 lakše povrede. Od 74 nesreće, 65 su ih prouzrokovali vozači e-romobila, a od toga 27 je bilo bez učešća drugih učesnika u saobraćaju. U 19 slučajeva vozači e-romobila ispitani su zbog napuštanja mjesta nesreće.

Policija navodi da su glavni uzroci nesreća nepažnja vozača, upotreba neovlaštenih staza ili alkohol. Saobraćajni prekršaji uključuju prevoz više osoba i korištenje mobilnih telefona tokom vožnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije