Tri iPhone funkcije za koje vjerovatno niste znali

Radiosarajevo.ba
Tri iPhone funkcije za koje vjerovatno niste znali
PrtScr / Ilustracija
Ove iPhone mogućnosti nisu nešto revolucionarno a ni novo, ali su zato korisne, te pošto mnogi i dalje ne znaju za njih, predstavićemo ih ovdje.

Prvu stavku smo već spominjali ranije, a to je brisanje pojedinačnih brojki iz kalkulatora. Kada pogriješite nešto više ne morate brisati sve, nego, prevlačeći prstom preko ekrana, na lijevo ili desno možete ukloniti samo broj koji ste pogriješili.

Telefoni vremenom postaju sve veći i veći, pa je osobama s malim šakama, kada koriste telefon jednom rukom, prilično teško dohvatiti ikonice pri vrhu ekrana. Rješenje i za ovaj problem postoji i to prilično jednostavan. Samo dvaput brzo dodirnite Home dugme i cijeli sadržaj s vrha ekrana će se spustiti privremeno dole da mu lako možete pristupiti. Bitno je zapamtiti da to uradite brzo, jer duži dupli pritisak uključuje ekran za promjenu aplikacija.

Ako imate potrebu da restartujete telefon, onda to možete učiniti kombinacijom tastera. Na starijim modelima ta kombinacija je držanje Home i Wake dugmadi dok se ne restartuje. Od iPhone 7 ovo se promijenilo, tako da je ova kombinacija sada držanje dugmeta za smanjivanje zvuka (Vol -) i Wake tastera.

Kako proveriti da li ste kupili kraden iPhone?

U nastavku možete pogledati i originalni Cnet video s ovim uputstvima, koja će, nadamo se, pomoći nekima od vas, koji ovo do sada možda niste znali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije