"Toalet-papir" za pametni telefon testiran u Japanu

Radiosarajevo.ba
"Toalet-papir" za pametni telefon testiran u Japanu
Uvođenjem "toalet-papira" za pametne telefone u WC-e na Narita međunarodnom aerodromu, Japan je svoju reputaciju o urednosti i higijeni digao na viši nivo.

U novom pogledu na ono što obično nazivamo javnim pogodnostima, korisnici su pozvani da uzmu papir s držača postavljenog u toalete odmah do pravog toalet-papira i svoj telefon počaste čišćenjem od bakterija i klica. 

Listovi papira nose poruku - Dobro došli u Japan i instalirani su u 85 kabina na Narita aerodromu.

Uvođenje papira za pametne telefone posljedica je mnogobrojnih zabrinjavajućih studija o tome da je više bakterija na telefonima nego na WC šoljama. 

U Japanu inače posvećuju punu pažnju toaletima, mnoge javne zgrade opremljene su hi-tech opremom za grijanje sjedala i mnogim drugim olakšicama. 

U nekim toaletima postoje i specijalni gadgeti koji proizvode glasan zvuk ispiranja kako bi osobi unutra bilo manje neugodno zbog eventualnih zvukova koji se mogu javiti...

Dolazni putnici na Narita aerodrom na toalet-papirima za pametne telefone mogu dobiti i Wi-Fi  i druge važne informacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije