Tehnologija preuzima poslove ljudi: Roboti striptizete oduševljavaju posjetioce

Radiosarajevo.ba
Tehnologija preuzima poslove ljudi: Roboti striptizete oduševljavaju posjetioce
Kako stvari stoje, najaznimljivija stvar na ovogodišnjem Consumer Electronics Showu (CES) u Las Vegasu ne odvija se na prostorima sajma, već u obližnjem striptiz-klubu.

Naime, domišljati vlasnik odlučio je svim posjetiteljima prikazati svoju umjetničku viziju budućnosti, te je svoj klub opremio bizarnim robotskim striptizetama, prenosi CNBC.

Iako na bini stoje plastično-metalne plesačice, koje umjesto glava imaju sigurnosne kamere, posjetitelji striptiz kluba Sapphire u Las Vegasu nemaju previše prigovora. Zbog satiričko-umjetničke instalacije ovaj klub prethodnih dana počeo je posjećivati veliki broj žena, a vlasnik tvrdi kako robotske striptizete privlače posjetitelje svih uvjerenja i spolova.

"One razbijaju dojam da se realno radi o malo ušminkanom striptiz baru. Ako u klub uđe šestero ljudi i od tih šestero dvoje su žene i dalje se možete zabaviti i ne brinuti se činjenicom da ste u striptiz klubu"; kazao je vlasnik Peter Feinstein.

Čudovišnje kombinacije plastike, žica i lažnih sigurnostnih kamera stigle su iz Engleske, a na bini im se pridružuju standardne zaposlenice kluba kojima očigledno posao još nije pod prijetnjom robotskih plesačica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije