! / Tarik Džambić osvojio bronzu na Svjetskom 'Microsoft Office Specialist' takmičenju

01. 08. 2019. u 16:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U sklopu globalnog takmičenja Microsoft Office Specialist World Championship održanog u New Yorku, Tarik Džambić osvojio je visoko 3. mjesto, čime smo još jednom pokazali da naša država obiluje mladim perspektivnim ljudima pred kojima je uspješna budućnost.

Svjetsko MOS takmičenje okupilo je učesnike iz više od 130 zemalja, a pored Tarika, iza naše zastave svoje znanje iz Microsoftovih alata imali su priliku odmjeriti i još pet mladih učesnika.

MOS 2019 - undefined

Foto: Ekonomski fakultet u Sarajevu: MOS 2019

"Osvojiti treće mjesto i bronzanu medalju među mnogobrojnom konkurencijom je  izvanredan osjećaj. Ponosan sam na čitav svoj tim, kao i profesora koji mi je bio podrška sve vrijeme zajedno sa mojim roditeljima, školom i prijateljima. Također, bez državnog takmičenja iza kojeg stoji Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, bilo bi nemoguće kvalifikovati se na svjetski nivo. Već drugu godinu zaredom, vraćamo se sa medaljom i dokazali smo da se trud i rad na kraju uvijek isplati", istakao je Tarik.

Podsjetimo, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, više stotina mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imalo je priliku testirati svoje vještine, a pobjednici finalne runde - Državnog IT takmičenja, održanog u junu ove godine, dobili su priliku stati rame uz rame sa mladima širom svijeta.

MOS 2019 - undefined

Foto: Ekonomski fakultet u Sarajevu: MOS 2019

Organizatori su se posebno se zahvalili suorganizatorima Raiffeisen bank kao i partnerima na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci: Communis, ASBIS, LanacoPodravka, Sarajevski kiseljak, Violeta, Sprind.

Takmičenje je izvedeno uz pomoć partnerskih institucija: Ekonomski fakultet Banja Luka, Fakultet informacionih tehnologija Mostar, Elektrotehnička škola Tuzla.

NEMA KOMENTARA