Sve je moguće: Ovaj entuzijasta je sam napravio svoj iPhone 6s

Radiosarajevo.ba
Sve je moguće: Ovaj entuzijasta je sam napravio svoj iPhone 6s
Pixabay / Ilustracija
Vrijeme tehnologije svakodnevno donosi nove uređaje koji nam pomažu u komunikaciji, no kada nekom spomenete Appleove proizvode, većina će reći kako želi posjedovati barem jedan.

No, njihova visoka cijena je ono što sprečava većinu ljudi da ih kupil, ali kao i za svaki i za taj problem postoji rješenje. Pronašao ga je Scotty Allen, entuzijasta, haker i inženjer iz SAD-a, koji je došao na ideju da sam sastavi svoj iPhone 6s, prenosi Macrumors.

Budući da jedan dio godine živi u kineskom Shenzhenu, centru proizvođača i kupaca svih mogućih tehnoloških stvari, smislio je da bi mogao da pokuša da od sastavnih dijelova složi sam svoj iPhone. Ubrzo je i krenuo sa realizacijom te ideje, pa je počeo da kupuje dijelove.

Shvatio je da iPhone 7 neće moći da složi na ovaj način jer je rezervne dijelove vrlo teško pronaći na nezvaničnom tržištu, i tako je izbor pao na model 6s.

Za ovaj projekat trebala su mu gotovo dva mjeseca i oko 300 američkih dolara za dijelove i stručnu pomoć oko sastavljanja. Nakon svega dobio je potpuno funkcionalni iPhone 6S sa 16 GB memorije.

Naravno, kao pravi ljubitelj tehnologije sve to je zabilježio u jednom videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije