Nova suicidalna igrica stigla je u Europu: Pripazite na djecu

Radiosarajevo.ba
Nova suicidalna igrica stigla je u Europu: Pripazite na djecu

Momo je nova uznemirujuća igrica koja se širi putem popularne aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp. Argentinska policija sumnja da je ova igrica povezana sa samoubistvom 12-godišnje djevojčice i izdali su upozorenje svim roditeljima da paze na svoju djecu.

Djevojčica iz Argentine je prije samoubistva snimala svoje aktivnosti, a nakon što je izvršila samoubistvo, policija je pronašla poruke. Sada policija traga za 18-godišnjakom za kojeg se sumnja da je djevojčicu upoznao putem interneta.

Momo je inače lutka velikih očiju i duge, crne kose, rad japanskog umjetnika Midorija Hayashija, koja nema veze s ovom igricom.

Jeziva igrica počela se širiti svijetom tako što su korisnici aplikacije WhatsApp počeli komunicirati s nepoznatim brojevima. Vrlo brzo počele su im pristizati nasilne slike i poruke te prijetnje.

Slična igrica pojavila se 2017. godine u Rusiji. Zbog "Plavog kita" sebi je život oduzelo više od 130 mladih u dobi od 10 do 16 godina.

 

A post shared by ナナ子 (@nanaakooo) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije