Stižu jeftine alternative: Kinezi prodaju deset puta jeftiniju kopiju iPhonea X

Radiosarajevo.ba
Stižu jeftine alternative: Kinezi prodaju deset puta jeftiniju kopiju iPhonea X
Ko ne želi da čeka novembar i prvi izlazak iPhonea na zvanično tržište, već sada može nabaviti kopije, jer su kineske kompanije odmah po predstavljanju novog modela Appleovog proizvoda napravili telefon vizuelno identičan iPhoneu.

Ipak, nakon što detaljno pregledate ovaj model telefona vidjet će te da, s vanjskim izgledom prestaje svaka sličnost, jer se ispod ekrana krije totalno zastarjeli uređaj, prenosi Financial Express.

Riječ je o smartphoneu GooPhone X, koji košta tek stotinu dolara, što je itekako povoljno naspram hiljadu dolara vrijednog iPhonea X. No, zastarjeli uređaj kompanije koja je poznata po kopijama Appleovih uređaja zadovoljava tek formu, jer njihov mobitel nudi daleko skromniji hardware. Njihov mobitel je veličine 5.5 inča, sa rezolucijom od 720p i skromnim Meida Tek četverojezgrenim procesorom.

Tu je i samo 1 GB radne memorije i 16 GB eksterne memorije, te su vješti kineski radnici modificirali stari Android 5 da bude prikazan kao sedma verzija, a lažirana je i kvaliteta kamere.

Najzad, kapacitet baterije ovog telefona je također mizeran i iznosi 2100 mAh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije