Stiže nam hrpa novih emotikona, evo najboljih

Radiosarajevo.ba
Stiže nam hrpa novih emotikona, evo najboljih
Uoči velikog dana emotikona, Apple je sa svijetom podijelio detalje o novim emotikonima koje ćemo upoznati ove jeseni kada iOS 12 stigne na sve iPhoneove i iPade.

Riječ je, naime, o preko 70 novih likova - uključujući ljude bez kose, crvenokose, sivokose i tako dalje. Svi ovi novi emotikoni temeljeni su na prethodno odobrenim znakovima prisutnima u sklopu Unicodea 11.0.

Naravno, pored ljudskih lica imat ćemo i novih životinja kao što su klokani, papiga i jastog, kao i velik broj slasnih jela poput zelene salate, manga i muffina.

"Dobit ćemo hrpu dodatnih znakova za sportove, simbole i drugo, a svi oni stići će u drugom dijelu ove godine. Kolekcija uključuje emotikon super heroja, softballa, amuleta nazar, kao i znak za beskonačnost', objavila je kalifornijska kompanija u sklopu najnovijeg bloga.

Što se smajlića tiče, Apple je najavio nekoliko noviteta uključujući "hladno lice, parti lice, lice koje moli i lice sa srcima".

Apple nije bio specifičan oko tačnog datuma izlaska ovih emotikona, no najavio je da će oni postati dostupni u sklopu nadogradnje za iOS 12 nakon njegovog izlaska ove jeseni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije