Šta je sve kraljica Elizabeta II zabranila Kate Middleton?

Radiosarajevo.ba
Šta je sve kraljica Elizabeta II zabranila Kate Middleton?

Kate Middleton, supruga princa Williama, mora da se pridržava niza strogih zapovijedi kada je riječ o njenom oblačenju i izgledu.

Navodno je kraljica Elizabeta II lično sastavila listu pravila koja je princeza dužna da ispunjava prilikom pojavljivanja u javnosti.

U svakodnevnom životu, vojvotkinja od Cambridge-a primorana da poštuje nekoliko zabrana, te tako ne smije nikako da nosi lak "napadnih", "vulgarnih" boja i cipele s platformom, koje ona inače jako voli.

Pantalone su joj dozvoljene samo u izuzetnim, večernjim satima, a haljine i suknje ne smiju da otkrivaju koljena. Najlon čarape su obavezne, i zimi i ljeti bez izuzetka.

Mlada princeza je u obavezi da posebnu pažnju posvećuje kosi i obrvama, ali su joj ekstenzije i pramenovi najstrože zabranjeni.

Kada je riječ o aksesoarima, Williamovoj supruzi nije dozvoljeno da nosi bižuteriju, već isključivo nakit kraljevske porodice. Tašnu može da nosi u ruci ili u nivou lakta, ali nikako na ramenu, prenosi Tanjug.

Premda se Kate uglavnom pridržava ovih pravila, dešava se i da ih tu i tamo prekrši, što joj njeni podanici brzo oproste, ali vjerovatno ne i kraljica Elizabeta II.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije