Sony prikazao snagu PlayStationa 5: Ovo je nevjerovatno...

Radiosarajevo.ba
Sony prikazao snagu PlayStationa 5: Ovo je nevjerovatno...
Foto: Pixabay / Ilustracija

Sony je nedavno demonstrirao snagu nove, pete PlayStation konzole poredeći je sa snagom PlayStation 4 Pro konzole.

Nove, peta generacija koristi tzv. solid-state pogon koji je dizajniran tako da drastično unaprijedi vrijeme 'loada' igre i ima značajno jaču snagu procesora nego prethodni PlayStation modeli.

Sony još uvijek nije objavio datum izlaska ili cijenu nove konzole, ali planira da pruža tehničku podršku za PlayStation 4 za najmanje tri naredne godine.

Nova konzola, koju Sony NE naziva PlayStation 5 - loadala je repliku Manhattana iz igrice Marvel's Spider-Man za manje od sekundu, dok je PlayStationu 4 Pro trebalo više od osam sekundi da ostvari zadatak.

Takashi Mochizuki, reporter The Wall Street Journala, objavio je na Twitteru snimak demonstracije koja je održana u ponedjeljak.

Novi PlayStation također ima "oštriju" grafiku nego PlayStation 4 i ima izrazito jasnije detalje što se vidi kada kamera zumira ulice grada.

Unaprijeđena grafika desit će se zahvaljujući unaprijeđenim CPU i GPU, za koje Sony tvrdi da će moći reproducirati 8K-rezoluciju...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije