Sat kao iz Harryja Pottera pokazuje gdje su članovi porodice

Radiosarajevo.ba
Sat kao iz Harryja Pottera pokazuje gdje su članovi porodice
Sat "Eta" je novi projekt na platformi za zajedničko finansiranje (crowdfunding) Kickstarter iza kojeg stoji startup DC Creatives., prenosi Tportal.

Iako ga ne pokušava kopirati, podsjeća na magični sat porodice Weasley iz serijala Harry Potter. No, za razliku od literarnog uzora Etu pokreće moderna tehnologija. 

Povezan je s aplikacijom za pametne telefone, pa može prikazivati gdje se u datom trenutku nalaze članovi vaše porodice i prijatelji. 

Prikazuje specifične lokacije (kao što su kancelarija, teretana ili škola), općenite (vani) i na putu (ako se krećete brže od pet kilometara na sat) te nestao (ako smartfon praćene osobe nije osvježio lokaciju duže od pet dana).

Isporuka tek idućeg ljeta

Pitanje je, naravno, želite li imati sat koji će prikazivati gdje je ko u datom trenutku, kao i pratiti vaše kretanje te sve skupa usput bilježiti na nekom udaljenom poslužitelju. 

U DC Creativesu tvrde kako podatke sa svojih servera brišu čim su ih proslijedili do vašeg sata Eta, a i na raspolaganju su alati kojima možete odrediti u kojoj ćete mjeri podijeliti lokaciju. 

Još je po nečemu sličan satu Weasleyevih: ne pokazuje zaista tačno vrijeme, piše Verge.

U sklopu kampanje na Kickstarteru Eta je dostupna po cijeni za rane kupce od 350 američkih dolara. Redovna cijena trebala bi biti 500 dolara, a proizvod spreman za isporuku u julu iduće godine. 

Dosad su - 44 dana prije kraja kampanje - prikupili nešto manje od pet hiljada dolara. Traže ukupno 30 hiljada. Odlučite li se na uplatu dvije hiljade dolara, obećaju kako će vam izraditi sat Eta po mjeri. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije