Samsung predstavio novi, dugo iščekivani savitljivi telefon

Radiosarajevo.ba
Samsung predstavio novi, dugo iščekivani savitljivi telefon
Foto: Daily Mail / Samsung
Samsung je napokon otkrio kako bi trebao izgledati njihov dugo iščekivani savitljivi telefon, ali nisu pokazali sve što će on donijeti.

Ima "Infinity Flex Display" koji omogućava da ekran od 7,3 inča bude fleksibilan, piše Daily Mail.

Sam izgled uređaja bio je skriven iza debele plastike, no u Samsungu uvjeravaju da se ispod toga krije prekrasan telefon koji će za par mjeseci krenuti u masovnu proizvodnju. Još uvijek nije poznato koliko će koštati.

Na konferenciji u San Franciscu poručili su programerima da počnu raditi aplikacije koje će biti namijenjene radu na preklopnim ekranima, a pritom su pokazali i kako bi trebao raditi njihov telefon. Nakon što je nedavno Royole prvi predstavio preklopni telefon savitljivog ekrana i pustio ga u prodaju, Samsung je uslijedio prikazom svog koncepta.

Ovdje se radilo o uređaju koji je poput bilježnice, s jednim ekranom na naslovnici i drugim zaklopljenim u unutrašnjosti.

Kad se rastvori, telefon krije ekran od 7,3 inča koji bi automatski trebao prebaciti aplikaciju s prednjeg ekrana da nastavite rad bez prekida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije