Sada možemo odahnuti: Evo kako se vratio Fortnite

Radiosarajevo.ba
Sada možemo odahnuti: Evo kako se vratio Fortnite
Foto: Twitter / Fortnite / Fortnite

Najpopularnija first person shooting igrica Fortnite ponovo se vratila, nakon što je dva dana bila "zatočena" u crnoj rupi koja je progutala mapu.

Naravno, preko dva miliona igrača koji igraju ovu popularnu igricu odahnulo je nakon što je crna rupa progutala igricu, a sve obavijesti o njoj bile su izbrisane.

Epic games odlučio je da na revolucionaran način promijeni samu mapu i sam gameplay.

Od dosadašnjih sedam, igrači sada mogu da biraju između trinaest lokacija na kojima mogu da prikupljaju oružje kako bi se pripremili za borbu.

Ali, i to dolazi sa jednom začkoljicom. Tri četvrtine mape se još uvijek nalazi pod efektom crne rupe i igrači ponovo moraju da lutaju mapom kako bi otkrivali nove lokacije.

Također, na mapi se mogu pronaći i udice koje se mogu koristiti na rijekama koje protiču kroz novu mapu, a u njima se nalaze specijalna oružja kao što su mašinka sa 75 metaka i najjači snajper igrice - 50 kalibarski bolt action snajper tzv. repetirke.

Epic games objavio je i video povratka nove mape odnosno eksplozije crne rupe od koje je i nastala nova mapa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije