Inovacije / Proširena stvarnost: Stiže do sada neviđena opcija za Facebook

16. 04. 2018. u 10:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Iako Facebookova proširena stvarnost pomalo kaska za Snapchatom, novi 3D crteži korisnicima će omogućiti da prostor u kojem se nalaze pretvore u virtualan sadržaj, a potom ga podijele s prijateljima i ostatkom internetske zajednice.

Nije samo Instagram taj koji se natječe protiv Snapchata, sada je i njegov veliki brat Facebook ušao u igru i nudi nešto dosad neviđeno.

Objavljujete li storyje, sigurno će vas oduševiti ova novina, a ako se ne izražavate na taj način, mogli biste početi.

Kako prenosi Digital Trends, uskoro ćete moći snimiti fotografiju svoje okoline, zatim ih prenijeti u virtualni svijet pomoću tehnologije proširene stvarnosti (AR) i pretvoriti u Instagram Boomerang GIF-ove, a sve pomoću mobilnog ljubimca i Facebook aplikacije.

Jer, ako su išta naučili od drugih aplikacija za dijeljenje fotografija, to je da ljudi vole stvarati i dijeliti vlastite sadržaje, posebno one vizualne.

"Željeli smo ljudima olakšati način stvaranja proširene stvarnosti i privući svijet oko sebe", rekao je John Barnett, voditelj Facebookovog odjela za razvoj proizvoda. Novu opciju nazvali su "3D crtež", a svima koji je još nisu pronašli, bit će dostupna kroz nekoliko sedmica.

Baš kao i kod drugih uređaja koji podržavaju proširenu stvarnost, moći ćete ocrtati vanjski svijet pomoću kamere svoga mobitela. Čak i ako pomaknete telefon i promijenite kadar, nacrtane linije će ostati na mjestu.

Nova AR opcija će, uz to, omogućiti korisnicima da dodaju napomene i druge dodatke i prije nego li počnu snimati, a sve kako bi kreirali savršenu priču. Osim toga, u planu su dodatni alati za crtanje, poput kistova raznih boja koji su za sada ograničeni na svega nekoliko osnovnih.

 

NEMA KOMENTARA