Prijatelji s Instagrama vas nerviraju: Pristojno ih utišajte

Radiosarajevo.ba
Prijatelji s Instagrama vas nerviraju: Pristojno ih utišajte
Instagram / Ilustracija
Ako ste korisnik Instagrama, mnogi od vas su barem jednom naišli na novog prijatelja koji iz dana postavlja mnogo slika i dosadnog sadržaja. Umjesto da ga jednostavno unfollowate, možete ga utišati.

Opciju za utišavanje Instagram testira već neko vrijeme, s time da ga je sad odlučio službeno aktivirati. Evo kako nova funkcija popularne mreže funkcionira i kako ju možete aktivirati.

Za početak, objave "utišane osobe" i dalje ćete moći nesmetano pratiti putem odlaska na profil, a dobit ćete i podsjetnik kada vas konakt odluči spomenuti.

Uglavnom, ako želite nekog utišati, počnite odlaskom na tri tačkice pored objave, pronađite opciju Mute gdje možete birati Mute Posts i time utišati objave, Mute Story za utišavanje priča ili oboje.

Micanje utišavanja relativno je jednostavno.

Sve što trebate napraviti je otići do profilne stranice profila i izabrati Unmute posts ili pritisnuti na tri tačkice i sve odratiti od tamo.

Uglavnom, vrlo je jasno da je opcija utišavanja profila napravljena kako bi svima dala puno bolju kontrolu nad sadržajem.

Mogućnost utišavanja profila će korisnicima dolaziti postupno, a globalna isporuka kreće nakon završetka službenog testiranja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije