Preslatko: Bračni par svaki dan već 18 godina igra Mario Kart - ko izgubi, kuha čaj

Radiosarajevo.ba
Preslatko: Bračni par svaki dan već 18 godina igra Mario Kart - ko izgubi, kuha čaj
Foto: Reddit / Ma preslatki su!

Jedan korisnik pod imenom bork1138 na Redditu je objavio fotografiju za koju tvrdi da se na njoj nalaze njegovi roditelji, snimljeni u njihovoj svakodnevnoj pozi. Naime, bork kaže da njegovi mama i tata, prije dnevne rutine ispijanja čaja, već 18 godina odigraju nekoliko partija video igrice Mario Kart 64, kako bi odlučili koji će od njih dvoje taj dan staviti kuhati čaj.

Every day my parents play Mario Kart 64 to see who will make a cuppa tea. They’ve done this religiously since 2001. from r/gaming

Bork1138 kaže da tata uvijek bira istog lika u igrici – Toada, dok mama uglavnom bira Warija za utrke izdržljivosti i Yoshija za Grand Prix utrke. Mama često i voli citirati frazu: “Just a collision can lose a balloon”, koju izgovara njezin omiljeni lik Wario.

Dakle, stvar ide ovako: prije kuhanja čaja, obično odigraju Grand Prix, a zatim tri utrke izdržljivosti, koje su odlučujuće za pripremu čaja. Njihov sin kaže da je popularni Nintendo 64 zapravo bio njihov poklon njemu za Božić 1999, ali su ga kompetitivni roditelji s vremenom preuzeli i postali prilično dobri igrači, objavio je Telegram.hr.

“Bit ću iskren, iako ne živim s njima već godinama, koliko mogu primijetiti i dalje su relativno blizu u broju pobjeda”, kaže bork1138. “Oboje znaju sve trikove, do te mjere da su prije nekoliko godina dogovorili pravilo da ne koriste kratice i varke jer su se prepirali.”

THE PROOF

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije