Postoji i ova statistika: Evo koliko Bosanac mora raditi za novi iPhone 11

Radiosarajevo.ba
Postoji i ova statistika: Evo koliko Bosanac mora raditi za novi iPhone 11
Foto: YouTube / Ilustracija / Iphone

Da bi kupio novi iPhone 11 Pro (64 GB) zaposleni građanin Bosne i Hercegovine u prosjeku mora raditi 58,1 dana, pokazalo je najnovije istraživanje poljske kompanije picodi.com.

Istraživanje se temelji na cijenama Appleovih proizvoda u svakoj zemlji, kao i na podacima o prosječnoj plaći koji su dostupni u službenim statističkim izvješćima država, piše Jutarnji list

Računica je sljedeća: Od zemalja u regiji za iPhone 11 Pro najmanje dana moraju raditi Slovenci 22,7, pa Hrvati 31,2. Zatim, u Bugarskoj moraju raditi 49,9 dana, u Crnoj Gori 51,9 dana, Bosni i Hercegovini 58,1, a u Srbiji 60,4 dana. Najduže će raditi Albanci - 75,1 dan.

Rezultati istraživanja - undefined

Foto: Printscreen: Rezultati istraživanja

Za ovaj uređaj, globalno gledajući, najmanje dana trebaju raditi Švicarci – svega 4,8 dana, zatim Amerikanci 5,8 te građani Luksemburga 6,7 radnih dana.

Stanovnici Tadžikistana, ako žele kupiti iPhone 11 PRO, morat će raditi najviše dana na svijetu, više od pet mjeseci ili 204,3 dana, u Pakistanu 134,9 i Uzbekistanu 125,7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije