Pogledajte video koji pokazuje kako će izgledati pametni telefoni budućnosti

Radiosarajevo.ba
Pogledajte video koji pokazuje kako će izgledati pametni telefoni budućnosti
Nakon godina koje nisu donijele neke revolucionarne novitete na mobilno tržište, uskoro možemo očekivati velike promjene u dizajnu i načinu na koji koristimo pametne telefone.

Umjetna inteligencija i glasovni asistenti bit će još napredniji i pomagati nam u svakodnevnom korištenju telefona, 5G mreža donijet će veće brzine, no najveće promjene ipak očekujemo u dizajnu samih telefona, i to zahvaljujući savitljivim ekranima.

Samsung je prošle godine već prikazao svoj prvi uređaj sa savitljivim ekranom, no ipak ga još nismo vidjeli "u akciji" – navodno bi više informacija o njemu trebali saznati tokom konferencije sljedećeg mjeseca na kojoj će predstaviti Galaxy S10.

Savitljive telefone razvijaju i druge kompanije poput LG-ja i Huaweija, a sve češće spominje se i Appleov uređaj sa savitljivim ekranom.

Xiaomi je u posljednje vrijeme u velikom usponu i tokom sljedeće godine čak bi mogli prestići Apple na trećem mjestu globalne ljestvice pametnih telefona, a zahvaljujući suosnivaču i predsjedniku kompaniju Lin Binu, saznali smo na kakvu modelu savitljivog telefona radi Xiaomi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije