Revolucija / Pogledajte video koji pokazuje kako će izgledati pametni telefoni budućnosti

24. 01. 2019. u 16:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nakon godina koje nisu donijele neke revolucionarne novitete na mobilno tržište, uskoro možemo očekivati velike promjene u dizajnu i načinu na koji koristimo pametne telefone.

Umjetna inteligencija i glasovni asistenti bit će još napredniji i pomagati nam u svakodnevnom korištenju telefona, 5G mreža donijet će veće brzine, no najveće promjene ipak očekujemo u dizajnu samih telefona, i to zahvaljujući savitljivim ekranima.

Samsung je prošle godine već prikazao svoj prvi uređaj sa savitljivim ekranom, no ipak ga još nismo vidjeli "u akciji" – navodno bi više informacija o njemu trebali saznati tokom konferencije sljedećeg mjeseca na kojoj će predstaviti Galaxy S10.

Savitljive telefone razvijaju i druge kompanije poput LG-ja i Huaweija, a sve češće spominje se i Appleov uređaj sa savitljivim ekranom.

Xiaomi je u posljednje vrijeme u velikom usponu i tokom sljedeće godine čak bi mogli prestići Apple na trećem mjestu globalne ljestvice pametnih telefona, a zahvaljujući suosnivaču i predsjedniku kompaniju Lin Binu, saznali smo na kakvu modelu savitljivog telefona radi Xiaomi.

NEMA KOMENTARA