Pobjednik Drugog IT takmičenja predstavljat će BiH na Svjetskom takmičenju u SAD-u

Radiosarajevo.ba
Pobjednik Drugog IT takmičenja predstavljat će BiH na Svjetskom takmičenju u SAD-u
Ekonomski fakultet / IT takmičenje

Nešto više od 300 učesnika prisustvovalo je izuzetno uspješnim predkvalifikacijskim IT takmičenjima u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banja Luci, organiziranim od strane Katedre za Menadžement i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Srednjoškolci i studenti testirali su svoja znanja o korištenju Microsoftovih alata: Word, Excel® i PowerPoint®.

Iz sva četiri grada odabrano 40 takmičara s najboljim razultatima, koji su se plasirali na finalno, Drugo IT takmičenju u Sarajevu, koje će se održati 03. juna 2018. godine.

Pobjednik/ca takmičenja će za glavnu nagradu ispred Ekonomskog fakulteta ostvariti učešće na Svjetskom MOS takmičenju koje će biti održano u periodu od 29. jula do 1. augusta na Floridi (SAD) te tako postati predstavnik Bosne i Hercegovine među 130 zemalja učesnica.

Microsoft Office Specialist World Championship je globalno takmičenje koje testira vještine učenika i studenata iz tri Microsoft alata. Na Svjetskom prvenstvu svaki učesnik se takmiči u vlastitoj kategoriji (Microsoft Word 2013, Microsoft Word 2016, Microsoft Excel 2013, Microsoft Excel 2016, Microsoft Office PowerPoint 2013, ili Microsoft Office PowerPoint 2016).

Kroz Drugo IT takmičenje, mladima je stvorena prilika da se predstave kao sposoban i konkurentan pojedinac na tržištu rada, uz poznavanje neophodnih IT vještina.

Pored vrijednih nagrada za najbolje takmičare, finalisti će imati priliku dobiti certifikat koji je pokazatelj kompetencija iz oblasti ICT-a, a koji je osigurao Evropski komitet za standardizaciju definišući ga okvirom za ICT e-kompetencije.

Na izuzetnoj podršci i ukazanom povjerenju zahvaljujemo se našim partnerima Microsoft BiH, Sys, Porsche Bosna i Hercegovina, Asseco, Spark, Vispak i Dukat, kao i medijskim pokroviteljima Antena Sarajevo, portal Radio Sarajevo i Business Magazine.

Takmičenje izvodimo uz pomoć partnerskih institucija: Ekonomski fakultet Banja Luka, Fakultet informacionih tehnologija Mostar i Ekonomski Fakultet u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije