Ovaj 27-godišnjak mjesečno zarađuje pola miliona dolara tako što igra - Fortnite

Radiosarajevo.ba
Ovaj 27-godišnjak mjesečno zarađuje pola miliona dolara tako što igra - Fortnite
Foto: YouTube / Tyler "Ninja" Blevins

Tyler "Ninja" Blevins je najpopularniji profesionalni igrač videoigara na svijetu koji mjesečno zarađuje više od pola miliona dolara tako što uživo "streama" svoje igranje. 

Uspio je zahvaljujući popularnosti igre Fortnite: Battle Royale, koju trenutno igra više od 200 miliona ljudi na svijetu.

Ninjin kanal na Twitchu prvi je koji ima više od 10 miliona pratitelja, a na YouTube ih je prikupio više od 20 miliona. Iako je milione počeo zarađivati prošle godine, aktivno igra još od 2009, s fokusom na Halo franšizu.

Danas je ovaj 27-godišnjak jedno od najpoznatijih lica među omladinom - bio je prvi igrač videoigrica koji je bio na naslovnici ESPN magazina, pomogao je spustiti slavnu novogodišnju kuglu na Times Squareu...

Ninja igra dnevno oko 12 sati u svom podrumu, i svoje podvige prenosi na Twitchu - prihvata donacije, u interakciji je s korisnicima s kojima na ličnoj bazi komunicira dok igra i streama. Zahvaljujući 12-satnim igrama, zarađuje više od pola miliona dolara mjesečno. Nosi i titulu najboljeg igrača Fortnitea na planeti.

U decembru je svakog dana dobio, u prosjeku, oko 12 hiljada novih pratitelja na Twitchu, a jedina kritika je to što puno psuje, a rječnik često "začini" i rasističkim komentarima - pa je obećao da će se kontrolirati, koliko može. 

Ninja zarađuje od korisnika Twitcha koji plaćaju "pretplatu", a njega prati više od 160 hiljada ovakvih korisnika. Ninja zarađuje 2,5 dolara od svakog od njih, a jednom je dobio i 40 hiljada dolara donacije.

Ovog mladića sada su kontaktirali i Red Bull, Uber Eats te NZXT, koji mu plaćaju da promovira njihove proizvode. 

Fortnite je online-multiplayer videoigra koju su razvili razvojni studiji Epic Games i People Can Fly. Izdavač je Epic Games. Plaćena rana inačica video igre je objavljena 25. jula 2017, za Microsoft Windows, PlayStation 4, MacOS i Xbox One, no svoju popularnost je dostigla 2018, nakon što je omogućeno besplatno igranje.

Svaki meč u Fortniteu sadrži oko 100 ili više igrača. Kada meč započne igrači padaju iz "letećeg autobusa" koji prelazi preko polovine karte. Nakon slijetanja, njihov cilj da što prije nađu oružje i da eliminiraju ostale igrače. Cilj igre nije samo pucanje, veliki značaj također zauzima i građenje baza što igračima omogućava da se lakše snađu ili sakriju od ostalih igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije