Osnivači i čelnici Instagrama napuštaju tu kompaniju

AA
Osnivači i čelnici Instagrama napuštaju tu kompaniju
Instagram / Kevin Systrom

Čelnici i suosnivači društvene mreže Instragram Kevin Systrom i Mike Krieger napustili su tu kompaniju.

Instagram je društvena mreža namijenjena za objavljivanje fotografija i video snimaka, a kompaniju je 2012. godine kupio Facebook.

Izvršni direktor Instagrama Systrom saopćio je kako je s prijateljem Krigerom donio odluku o povlačenju iz kompanije zarad buđenja stvaralačkih i inovativnih ideja.

Systrom je već najavio da je spreman za otvaranje nove internet stranice te je dodao da je povlačenje nužno radi oživljavanja lične kreativnosti i bolje percepcije savremenih potreba društva.

I Krieger je na društvenim mrežama potvrdio odluku o napuštanju Instagrama i pokretanju novih poslovnih izazova i projekata.

I čelnik Facebooka Mark Zuckerberg je komentirao odluku Systroma i Kriegera i napisao kako Instagram predstavlja plod njihovog stvaralaštva i kreativnosti.

“Mnogo sam naučio i uživao tokom šest godina zajedničkog rada. S nestrpljenjem iščekujem šta će novo razviti“, poručio je Zuckerberg.

Bez obzira na Zuckerbergov komentar, analitičari tvrde da su Systrom i Krieger bili u čestim nesuglasicama s čelnicima Facebooka i da je to stvarni razlog njihovog povlačenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije