Olakšanje vjernicima: Stigla aplikacija "Pronađi džamije" u svojoj blizini

Radiosarajevo.ba
Olakšanje vjernicima: Stigla aplikacija "Pronađi džamije" u svojoj blizini
Foto: Islamska zajednica / Aplikacija "Pronađi džamiju"

U svojoj najnovijoj verziji aplikacija Islamske zajednice za Android OS nudi uslugu „Pronađi džamije“.

Koristeći ovu uslugu moguće je pronaći džamije u svojoj blizini, odnosno u radijusu 10km od lokacije korisnika. Ovom uslugom obuhvaćene su džamije u Bosni i Hercegovini ali i u inostranstvu s tim da je za korištenje usluge neophodna internet konekcija.

Također, urađena je i reorganizacija vaktije koja sada obuhvata sve gradove na području Bosne i Hercegovine. O ostalim novostima upoznajte se kroz samu aplikaciju.

Iz Islamske zajednice podsjećaju da je od 1. oktobra 2019. godine sadržaj internet stranice dostupan i putem aplikacije za mobilne uređaje bazirane na Android operativnom sistemu. Puštanje u rad ove aplikacije predstavlja inovativan iskorak u digitalni svijet kada je riječ o promociji misije Islamske zajednice. Kinternetweb-stranice. Pored informacija o aktuelnostima i svakodnevnim aktivnostima iz Islamske zajednice, važnija značajka aplikacije je i olakšan pristup kategoriji „Pitanja i odgovori“.

Tako je npr. slanje upita iz ove oblasti omogućeno kroz samu aplikaciju (bez potrebe slanja upita putem e-maila), kao i pretraživanje ranije datih odgovora iz svih oblasti.

Aplikacija predstavlja autorski produkt administratorskog tima web-portala Islamske zajednice, a možete je preuzeti putem Google PlayStore-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije