Olakšanje svakodnevnih muka: Mašina koja pegla umjesto vas

Radiosarajevo.ba
Olakšanje svakodnevnih muka: Mašina koja pegla umjesto vas
Posve smo sigurni da na svijetu ne postoji osoba koja voli peglanje i zato je ovo možda najbolja vijest za sve: neko je izumio uređaj koji sam pegla.

Uređaj se zove Effie, suši i pegla odjeću umjesto vas. Osmislili su ga i stvorili Rohan Kamdar i Trevor Kerth, dva inžinjera iz Londona.

Mašina funkcionira na način da s jedne strane objesite košulje, hlače, majice, što god zapravo, te oni automatski, jedan po jedan, ulaze u aparat i za manje od tri minute izlaze suhi i ispeglani.

Effie-ironing-machine2.jpg - undefined

Foto: Hello effie

Effie suši i pegla pomoću pare, a istodobno možete objesiti 12 komada odjeće, koje će aparat sam povlačiti unutra i izbacivati na drugu stranu, gdje će vas čekati uredno ispeglani i obješeni, piše Telegram.hr.

Kamdar i Kerth su počeli raditi na Effie 2015. godine.

“Peglanje je naporan i težak problem koji oduzima vrijeme. Razvili smo Effie kao rješenje koje cijeli proces čini 95 posto bržim i lakšim”, kažu. Put do konačne verzije nije bio lak ni jednostavan.

Effie-ironing-machine1.jpg - undefined

Foto: Hello effie

Naime, prije predstavljanja javnosti, stvoreno je 40 Effie prototipa. Uređaj će, kada krene u prodaju u martu iduće godine, koštati oko 1.500 KM. Nažalost, zasad nemamo pojma hoće li se i kako moći naručiti u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije