Na posljednjem predkvalifikcijskom Microsoft Specialist takmičenju 30 kandidata

FOTO: Radiosarajevo.ba
Na posljednjem predkvalifikcijskom Microsoft Specialist takmičenju 30 kandidata
FOTO: Radiosarajevo.ba / Predkvalifikcijsko Microsoft Office Specialist takmičenje: Učestvovalo 30 učenika i studenata
U prostorijama Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci jučer je održano posljednje predkvalifikacijsko IT takmičenje iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja.

Na predkvalifikacijom takmičenju  učestvovalo je 30 učenika i studenata.  Najbolje rezultate u pojedinačnim alatima, kao i učešće na finalnom takmičenju u Sarajevu ostvarili su: za Microsoft Word Zoran Kokeza, kstudent Arhitektonsko-gradjevinsko-geodetskog fakulteta koji se izborio za prvo mjesto, drugoplastirani je bio Aleksandar Rijić koji pohađa Banja Luka College, dok je na trećem mjestu Imran Galijašević, srednjoškolac "Dr. Husein Džanić " Velika Kladuša.

U Microsoft PowerPointu najuspješniji su bili  Jelena Vuruna, studentica Fakultet Bezbjednostnih Nauka, drugo mjesto zauzeo je Bojan Agić, Fakultet bezbjednosnih nauka Banja Luka, dok je treće mjesto pipalo Draganu Vojinu studentu Ekonomskog fakultet Banja Luka.

Alatom Microsoft Excel pokazalo se da najbolje vladaju Jelena Ćulibrk, studentica Ekonomskog fakulteta Banja Luka, na drugom mjestu je Mile Džombić, također, student Ekonomskog fakulteta, a za njim slijedi Drago Šmitran, predstavnik JU Tehnička škola iz Gradiške.

„Nakon završetka svih predkvalifikacijskih takmičenja, finalno takmičenje će biti održano u nedjelju, 3. juna 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Zahvaljujemo se našim partnerima na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci: Microsoft BiH, Porsche Bosna i Hercegovina, Asseco,  ASBIS, Spark i Vispak. Medijski pokrovitelji: Antena Sarajevo, portal Radio Sarajevo i Business Magazine. Takmičenje izvodimo uz pomoć partnerskih institucija: Ekonomski fakultet Banja Luka, Fakultet informacionih tehnologija Mostar i Ekonomski Fakultet u Tuzli.“ navodi se u saopćenju.  

 

Banja Luka: Održano predkvalifikcijsko Microsoft Office Specialist takmičenje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije