Noviteti na Twitteru: Od sada lakše kreiranje tweet tema i priča

Radiosarajevo.ba
Noviteti na Twitteru: Od sada lakše kreiranje tweet tema i priča
Twitter je dodao mogućnost da se u servisu na lakši način kreiraju Twitter threadovi, odnosno teme. Korisnici će moći da pritisnu taster dok pišu svoj twitt i linkuju drugi twitt na njega i tako dalje.

Nakon ovoga, poritiskom na "Tweet all" cijela tema se može odjednom postaviti. 

Ukoliko želite da dodate sadržaj u twitt kasnije, moguće je pritisnuti novi "Add another tweet" taster. Pored ovoga, Twitter je omogućio i da se Twitter threadovi lakše uoče. Teme će imati "Show this thread" oznaku i pritiskom na njih otvara se kompletan thread.

Twitter thread je skup twittova koji se šalju kao odgovori između korisnika. Ovaj metod su izmislili sami korisnici, kao način da linkuju sve twittove u okviru teme i načine ih lakšim za čitanje na jednom mjestu.

S obzirom na to koliko su Twitter teme popularne, imalo je smisla što je kompanija ovu funkciju omogućila u okviru svoje aplikacije. Funkcija pristiže na iOS, Android i web u narednim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije