Novi iPhone sljedećeg mjeseca dobija konkurenciju

Radiosarajevo.ba
Novi iPhone sljedećeg mjeseca dobija konkurenciju
Google će na posebnom predstavljanju za medije sljedećeg mjeseca prikazati drugu generaciju svojih telefona Pixel, a vjerojatno i još neke uređaje.

Kompanije je poslala pozivnice predstavnicima medija za predstavljenje 4. oktobra, a objavili su i video najavu svojih novih telefona, piše Mirror.

Procurile su informacije da te telefone proizvode HTC i LG, ali Google najvjerojatnije neće ni spomenuti to partnerstvo. Razlog tome je taj da je Google promijenio svoj način pristupa hardveru još od predstavljanja originalnog Pixela prošle godine.

Ranije je Google ulazio u partnerstvo s proizvođačima telefona kako bi zajedno napravili liniju Nexus. Ali od kretanja s Pixelom, Google je 100 posto preuzeo kontrolu dizajna i brendiranja mobilnih uređaja, te koristi druge jednostavno kao ugovorne proizvođače.

S obzirom na velik interes za Googleov novi telefon, već je bilo puno curenje raznih informacija pa je otprilike poznato šta se može očekivati.

Baš kao i iPhone X i Samsung S8, i Google će navjerojatnije proširiti svoj ekran do maksimuma, ostavljajući pritom iste dimenzije kučišta. Očekuje se da će Pixel 2 imati zaobljeno staklo preko ravnog OLED displeya.

Očekuje se da će Google slijediti Apple u odbacivanju tradicionalnog 3.5mm utora za slušalice. To bi bio zanimljiv potez jer je prošlogodišnji Pixel na sav glas oglašavao prisutnost klasičnog audiokonektora u svim marketinskim materijalima.

Ono što će najvjerojatnije ostati isto je cijena. Google želi zadržati Pixel kao premium uređaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije