Nove funkcije: WhatsApp nastavlja sa poboljšavanjem grupnog iskustva

Radiosarajevo.ba
Nove funkcije: WhatsApp nastavlja sa poboljšavanjem grupnog iskustva
Pixabay / Ilustracija
WhatsApp nastavlja s poboljšavanjem grupnog iskustva za svoje korisnike. Kompanija je dodala neke nove funkcije, kao što su opisi za grupe, nova "catch up" funkcija i dodatna zaštita za korisnike.

Kompanija, koja je u vlasništvu Facebooka, je sada objavila da dodaje i jednosmjerne poruke za grupe.

Novo podešavanje za grupe omogućava samo administratorima da šalju poruke u grupi. Nijedna druga osoba u grupi neće moći da šalje poruke kada administrator ima ovu funkciju osposobljenu.

Kompanija je istakla da funkcije za grupe koristi veliki broj ljudi za bitne najave i informacije, a među njima su roditelji i učitelji u školama, neprofitne organizacije i mesne zajednice. Oni mogu da pokrenu novu funkciju i budu sigurni da niko drugi u grupi neće moći da zaguši članove porukama koje nisu bitne za svrhu grupe.

WhatsApp s ovom funkcijom praktično predstavlja neku vrstu kanala.

Administratori grupa funkciju mogu da pokrenu iz "Group Info" sekcije, pritiskom na Group Settings > Send Messages i izborom opcije "Only Admins" u najnovijoj verziji aplikacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije