Nova igračka za milijardere: Superjahta koja se pretvara u podmornicu

Radiosarajevo.ba
Nova igračka za milijardere: Superjahta koja se pretvara u podmornicu
Dizajneri kompanije Migaloo Private Submersible Yachts otkrili su vrhunac dizajna superjahti – onu koja može da se pretvori u podmornicu i zaroni na skoro 250 metara dubine.

Nazvana Migaloo po popularnom albino kitu, konceptualni dizajn jahte pokazuje plovilo dužine 114 metara, sa mjestom za slijetanje helikoptera i osam izuzetno luksuznih apartmana.

Vlasnici i njihovi gosti mogu da gledaju filmove u kino dvorani, da večeraju pod otvorenim nebom ili plivaju u bazenima na palubi.

Kada im to dosadi, mogu, kako tvrde iz dizajnerskog biroa, da okrenu prekidač i Migaloo će se pretvoriti u podmornicu i odvesti ih na čak 250 metara dubine.

Kompanija, čije je sjedište u Austriji, saopćla je da osim tog modela, postoje još četiri veća.

„Ono što pokušavamo jeste da stvorimo ograničeni životni prostor gdje spoljašnjost i unutrašnjost imaju harmoničan odnos“, rekao je Christian Gumpold, direktor i glavni dizajner u kompaniji.

Sobe na gornjoj palubi imaju otvoren prilaz vodi, a na jahti se nalazi bazen, kino, lift, biblioteka, nekoliko barova, teretana i privatne terase.

Potencijalni vlasnici mogu da biraju kako će izgledati unutrašnjost, ali i da se osjećaju bezbjedno zahvaljujući modernom dizajnu trupa pod pritiskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije