Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020

Sponzorisani tekst
Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020
Foto: Nokia / Nokia 7.2

HMD Global, dom Nokia telefona, s ponosom objavljuje da je šest Nokia telefona osvojilo iF DESIGN nagradu 2020. za izvanredan dizajn.

iF DESIGN™ nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn - iF International Forum Design GmbH. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka koji su pregledali više od sedam hiljada prijava pristiglih iz 56 zemalja širom svijeta.

iF DESIGN nagrade 2020. primili su sljedeći Nokia telefoni:

Pametni telefoni:
- Nokia 7.2;
- Nokia 1 Plus;

Klasični telefoni:
- Nokia 105;
- Nokia 110;
- Nokia 800 Tough;
- Nokia 2720 Flip;

Juho Sarvikas, direktor za proizvodnju u HMD Globalu rekao je:

"Uvijek smo nastojali da Nokia telefoni budu drugačiji od ostalih – uz čist dizajn nadahnut našim nordijskim naslijeđem. Ove nagrade su potvrda našeg impresivnog tima za dizajn proizvoda koji je ostao predan inovacijama u dizajnu i izradi materijala. Izuzetno nam je drago što je njihov talenat prepoznala Međunarodna dizajnerska zajednica i ponosni smo na posao koji su obavili prošle godine."

Intuitivno korisničko iskustvo, zajedno s ekspertizom nordijskog dizajna, utkano je u DNK svakog Nokia telefona. Ista premium pravila dizajna nalaze se u cijelom portfoliu, bez obzira da li je u pitanju Nokia 7.2 sa svojom satenskom pozadinom koja raspršuje svjetlost, Nokia 4.2 sa svojom kompaktnom veličinom i zaslonom od ruba do ruba ili Nokia 800 Tough, prvi robusni telefon u portfoliu, koja sadrži premaz za sprečavanje klizanja kao i gumirane rubove.

HMD Global odlučno se posvećuje stvaranju premium telefona koji utjelovljuju nordijsko naslijeđe, svakog cjenovnog ranga za Nokia fanove širom svijeta. Impresivan Nokia 7.2 model u zelenoj boji možete pronaći ekskluzivno u ponudi BH Telecoma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije