Nema više izgovora: Aplikacije uz koje možete svuda vježbati

Radiosarajevo.ba
Nema više izgovora: Aplikacije uz koje možete svuda vježbati
Pixabay / Ilustracija
Ne volite grupne treninge niti odlazak u teretanu, nemate vremena za to, a problem je i to što niste prije vježbali pa se bojite da će svi gledati vaše nespretne poze ili, pak, mrlju od znoja na topu za vježbanje?

Idealno rješenje za sve probleme su aplikacije na vašem pametnom telefonu. One omogućuju vježbanje u privatnosti doma, nude raznolike treninge, motiviraju vas, a velika većina omogućuje vam i vodstvo virtualnog trenera - zbog čega ćete se osjećati baš poput zvijezda.

Izdvojili smo nekoliko aplikacija koje možete koristiti i u zimskom periodu, a zahvaljujući kojima ćete postići željenu formu - pod vlastitim uvjetima.

Qinetic

Aplikacija za sve one koji se nikako ne mogu natjerati da ranom zorom odu u teretanu: možete gledati treninge različitih stručnjaka iz fitness industrije – bez obzira na to jeste li u potrazi za zumbom, yogom ili nekih od HIT tjelovježbi.

Freeletics Bodyweight

Ako želite koristiti vlastitu težinu da oformite svoje mišiće za vas je Freeletics Bodyweight koja dolazi s jednom velikom prednošću: morat ćete proći fitness test prije nego počnete kako bi mogao biti oformljen plan tjelovježbe prema vašim potrebama.

Sworkit

Aplikacija koja vam dopušta da odaberete želite li cardio, vježbe snage, istezanja ili pak neku mješavinu svih njih za raznolikiju tjelovježbu. Bit će odlična za početnike jer pokazuje pravilno izvođenje svake vježbe. Osim toga, to je aplikacija koja je 2015. godine bila navedena kao ona koja se najviše drži preporuka American College of Sports Medicine.

Keelo

Za sve koji su u potrazi za vježbama visokog intenziteta tu je aplikacija Keelo – ona će vam pomoći da se dovedete u formu izvan teretane, a prednost joj je i to što postoji mogućnost da se posavjetujete s virtualnim trenerom koji odgovara na pitanja pa imate osjećaj kao da imate svog osobnog trenera.

Workout Trainer

Hiljade besplatnih tjelovježbi s instrukcijama "korak po korak" zadovoljit će i one najizbirljivije. Bez obzira na to tražite li vježbe kako biste učvrstili trbušne mišiće ili se samo želite vratiti u kondiciju, Workout Trainer ima rutinu koja će biti idealna za vas.

Seven

Šest minuta nije dovoljno, ali sedam je već druga priča. To je minimalno vrijeme koje morate odvojiti kako bi vidjeli nekakve rezultate, a aplikacija vam toliko pomaže da niti to ne morate sami isplanirati – ona će sve učiniti za vas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije