NASA odgovorila Anonymousima: Nismo našli vanzemaljce

Radiosarajevo.ba
NASA odgovorila Anonymousima: Nismo našli vanzemaljce
Video Anonymousa u kojem tvrde da je NASA otkrila vanzemaljce, natjerao je i svemirsku agenciju da reagira na "ozbiljne navode".

Popularni Anonymousi objavili su na YouTubeu video u kojem tvrde da će NASA otkriti dokaze o postojanju života van Zemlje.

Na stranici navode riječi predstavnika NASA-e Thomasa Zurbuchena, koji je to najavio na konferenciji u aprilu Advances in the Search for Life.

"Naša civilizacija je na ivici otkrivanja dokaza vanzemaljskog života u kosmosu. Ako uzmete u obzir sve misije i aktivnosti usmjerene na otkrivanje vanzemaljskog života, mi smo na ivici jednog od najvećih otkrića u historiji", kazao je Zurbuchen tada.

Upravo je naučni direktor NASA-e Zurbuchen reagirao na njihovu izjavu. On je na Twitteru napisao kako, suprotno najavama, nema nikakvih planiranih objava o vanzemaljskom životu.

"Jesmo li sami u svemiru? Iako to još ne znamo, imamo misije koje bi mogle odgovoriti na to temeljno pitanje", dodao je Zurbuchen.

Specijalistkinja za komunikacije NASA-e Laurie Cantillo je za Fox News objasnila kako su svi uzbuđeni zbog otkrića Keplerovog observatorija, no ne planiraju nikakvu objavu.

"Godinama je NASA pokazivala interes u potrazi za vanzemaljskim životom. Brojne misije su planirane kako bi tražili znake prošlog i sadašnjeg života u našem solarnom sistemu. Još uvijek nemamo odgovore", kazala je Cantillo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije