Kakva kombinacija: Najmoderniji Android telefon s tastaturom na preklop

Radiosarajevo.ba
Kakva kombinacija: Najmoderniji Android telefon s tastaturom na preklop
/ Foto: Samsung
Samsung je službeno predstavio pametni telefon s preklopivom tastaturom Galaxy Folder 2 koji je pušten u prodaju u Južnoj Koreji.

Prethodno je Samsung Galaxy Folder 2 predstavljen u Kini, pa je realno očekivati da će uslijediti nastup i u ostatku svijeta.

Samsung Galaxy Folder 2 je neobična kombinacija forme mobitela "na preklop" koja je bila popularna prije desetak  godina, i modernog Android operativnog sistema. 

Znaci raspoznavanja telefona su 3,8-inčni touchscreen, klasična tastatura i kućište od metala. Srce mobitela je četverojezgreni 1,4 GHz procesor u kombinaciji s 2 GB radne memorije.

Podržava micro SD karticu do 256 GB, posjeduje bateriju kapaciteta 1950 mAh i podržava Android 6.0. Tu je i glavna kamera od osam megapiksela s LED bljeskalicom i sporedna od 5 megapiksela za snimanje autoportreta.

Zanimljivo je da je Samsung povećao nivo jačine zvona, očito za ciljanu grupu kupaca – osobe srednje dobi. Telefon je dostupan u dvije boje – crnoj i bordo – a košta 260 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije