Jeste li znali za ovih 10 super opcija na Facebooku?

Radiosarajevo.ba
Jeste li znali za ovih 10 super opcija na Facebooku?
Arhiv / Ilustracija
Društvene mreže vas povezuju s porodicom i prijateljima, ali i njima omogućuju da vide kako provodite vrijeme na poslu, odmoru, koji su vaši stavovi i interesi...

Facebook vam omogućava brojne opcije koje vam mogu pomoći ili olakšati svakodnevni život poput pretraživanja, praćenja vijesti i događaja, ali i (koliko god to ironično zvučalo), mogućnost kontrole nad vlastitom privatnosti.

Evo deset opcija za koje možda niste niti znali da ih imate na Facebooku:

1. Čitajte "skrivene poruke"

Postoje dva inboxa. Jedan je onaj redoviti koji odmah vidite u Messengeru. Kada ste na Facebooku na webu kliknite ikonicu za poruke i trebali biste vidjeti opciju "Zahtjevi za poruke", gdje su pobjegli svojevrsni "spamovi", najčešće poruke osoba koji nisu na vašem popisu Prijatelja.

2. Provjerite gdje ste se sve ulogirali

Opciju pronađite u Postavkama, zatim u "Sigurnosti", a onda u opciji "Gdje sam se ulogirao". To je dobro jer možete provjeriti je li se netko drugi ulogirao preko vaših podataka, "ukrao" vam lozinku ili neki bivši/bivša prati što ima kod vas.

3. Osigurajte se da vas ne hakiraju

Pod, također, opcijama za Sigurnost (Security Settings) možete dodatno pojačati sigurnost, odnosno zahtijevati, u slobodnom prijevodu, "Dozvole za ulogiranje" (Login Approvals). To znači da će Facebook, ako ćete se vi ili netko drugi ulogirati na vaš račun - a s do sada nepoznatog uređaja, zahtijevati dodatnu lozinku, koja će vam stići na broj mobitela.

4. Odaberite osobu kojoj vjerujete, a koja će moći preuzeti odgovornost za vaš račun

Mogućnost se nalazi u opciji "Sigurnost" odnosno "Trusted Contacts" dijelu. Te osobe bi mogle dodavati i prihvatati prijatelje na vašem profilu, odgovarati na poruke...

5. Nostalgija

Na profilu neke osobe, pokraj opcija za slanje poruke, imate i onu "See Friendship", i ona će vam pokazati "stanje vašeg Facebook prijateljstva".

6. Šta ste radili na Facebooku

Na svom profilu (obično u donjem desnom kutu naslovne fotografija) vidjeti "Activity Log", tj. opciju koja će vam pokazati sve što ste radili na Facebooku do tog trenutka - likeovi, komentari...

7. Kako vas drugi vide?

Na svojem profilu (desni donji kut na naslovnoj fotografiji) imate "tri tačkice" s opcijama, jedna je "view as...", koja vam zapravo pokazuje kako vaš profil vide drugi. Najprije će vam pokazati kako ga vidi "Javnost" (svi koji vam nisu na popisu prijatelja", a vi možete i odabrati kako vas vidi određena osoba (npr. jer ste šefu zabranili da vidi vaše statuse, fotografije ili nešto slično).

8. Pričajte kao na Skypeu

U chatu imate malu "kameru" ikonicu (gornji desni kut prozorčića), preko koje možete nazvati osobu s kojom razgovarate (videopoziv).

9. Odaberite postove koje uvijek želite vidjeti

Na stranici ili na profilu neke osobe možete odabrati "See First" opciju, pa će vam njihova objava uvijek odmah izaći na News Feedu.

10. Spremite nešto za kasnije

Vidjeli ste objavu nekog teksta na Facebook stranici medija/osobe, ali ne stignete se sada baviti time, no želite pročitati kasnije. Na objavi u gornjem desnom kutu odaberite "izbornik" i kliknite "save link", pa će vam ostati spremljeno. Poslije u izborniku lijevo na webu, ili dolje desno na mobitelu, odaberite "saved", gdje vam je sve što ste ikad spremili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije