Apple 12. septembra predstavlja iPhone 8, najavljene radikalne promjene

Radiosarajevo.ba
Apple 12. septembra predstavlja iPhone 8, najavljene radikalne promjene
Pozivnice za Apple-ov događaj 12. septembra stigle su odabranima. Iako kompanija nije objavila šta će predstaviti od uređaja, pretpostavlja se da će javnosti biti prikazan novi model iPhone 8.

Velika su očekivanja da će novi iPhone izgledati drugačije od prethodnih, a brojni mediji već su objavili kako korisnici mogu očekivati radikalne promjene u odnosu na ranije serije. Tačnije, kao jedna od najvećih navodi se izbacivanje klasičnog Home dugmeta, koje će u ovoj seriji biti zamijenjeno virtualnom izvedbom.

Također, zanimljivo je i da korisnike očekuje potpuno novi nivo zaštite i prepoznavanja vlasnika, koji nudi dodatnu sigurnost, a predstavljene su i neke od shema Appleove inovacije.

iphone_osam_izgled_bloomberg.jpg - undefined

Prednja i zadnja površina bit će od stakla, sa OLED panelima koji poboljšavaju jačinu boja i sa još većim ekranom. Na taj način proslavit će desetogodišnjicu postojavanja ovog uređaja.

Osim iPhone-a 8, očekuje se da će biti predstavljeni i iPhone 7s i 7s Plus. Kada je reč o specijalnom izdanju iPhone 8, navodi se da će ekran biti sličan Samsungovom Galaxy S8. Bit će to prvi iPhone koji podržava bežično punjenje.

Apple će takođe predstaviti i novi 4K Apple TV, koji će podržavati kvalitetnije sadržaje od trenutnih modela, kao i novi Apple Watch.


Prema procjenama analitičara, ovaj model će se prodavati po cijeni od 1.000 dolara, a prodaja uređaja standardno počinje sedam dana nakon predstavljanja.

Događaj će biti organizovan u Kaliforniji.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije